Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σκουρλέτης: Οι συμπράξεις είναι η καλύτερη λύση για τη ΔΕΗ

Διεκδικούμε μια συμφωνία προωθητική που δεν θα ανακυκλώνει την ύφεση, όχι μια συμφωνία άνευ όρων. Τα λόγια είναι του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που μιλώντας στο liberal.gr και στο Γιώργο Φυντικάκη περιέγραψε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τονίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να συρθούμε έως τις γερμανικές εκλογές, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα ενεργειακά, λέγοντας σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης του 17% της ΔΕΗ, ότι "δεν μπορώ να σχολιάζω διαρροές, δεν έχω όμως ακούσει κάποιον μέσα στην κυβέρνηση να υπερθεματίζει στην πώληση του 17%. Άλλωστε πρόκειται για μια πρόταση που δεν έχει κανένα σχεδόν πλεονέκτημα παρά μονάχα μειονεκτήματα. Γνωρίζω πως υπάρχουν
επιχειρηματικά συμφέροντα εγχώρια και ξένα που επιδιώκουν την κατακρεούργηση της ΔΕΗ. Είναι αυτοί που αποζητούν την ελαχιστοποίηση του κοινωνικού ρόλου των ενεργειακών επιχειρήσεων, που εναντιώνονταν στο σχέδιο του ΑΔΜΗΕ και διαφωνούσαν με τη διασφάλιση του δημόσιοι χαρακτήρα των δικτύων. Που έχουν μάθει να επιχειρούν σε βάρος της κοινωνίας".
Αναφορικά με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και τις διαθέσιμες λύσεις για το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε πως "η στρατηγική των συμπράξεων συνιστά κατά την γνώμη μου τη καλύτερη απάντηση απέναντι στις σημερινές προκλήσεις στο πλαίσιο μιας ανοιχτής αγοράς. Αυτός είναι ο δρόμος για μια ισχυρή ΔΕΗ στις νέες ευρωπαϊκές συνθήκες. Όσον αφορά τη σύγχυση, αυτή δημιουργείται όταν δεν είναι διακριτοί και σαφείς οι ρόλοι ανάμεσα στη πολιτική ηγεσία και τις διοικήσεις".
Τέλος, μιλώντας για την υπόθεση με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός τόνισε: "Γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη δυνατότητα για τις υπέρογκες και προκλητικές αυξήσεις δόθηκε από νόμο που επέβαλε η Τρόικα, σωστά τελικώς δεν εφαρμόσθηκε".

 http://energypress.gr/news/skoyrletis-oi-sympraxeis-einai-i-kalyteri-lysi-gia-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου