Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ: Ο καλός μαθητής της διαπλοκής και των οικονομικών συμφερόντων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε έναν παραλογισμό με όσα διαδραματίζονται για το μέλλον της ΔΕΗ, παραλογισμός που έχει ως πρωταγωνιστή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επεκτείνεται σε θεσμικά όργανα, φίλα προσκείμενα σε αυτή.
Από τη μια πλευρά έχουμε τους δανειστές να πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη να παριστάνει τον «αγωνιστή», αλλά τελικά μετά από τόσο πολύ «αγώνα» που δίνει, στο τέλος τα υπογράφει όλα και με τα δυο χέρια, σαν καλός μαθητής της διαπλοκής και των οικονομικών συμφερόντων.
Αγωνίζεται τόσο πολύ για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού παρέδωσε το 50% της ΔΕΗ σε ιδιώτες χωρίς αντάλλαγμα, είναι έτοιμη να παραχωρήσει τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο, τις Συλλογικές Συμβάσεις και ότι
άλλο αντεργατικό της υποδείξουν, τη στιγμή που αποδεικνύεται πολύ πρόθυμη, αρκεί να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία για να λεηλατήσει ότι έχει απομείνει ακόμη όρθιο στο κράτος και την κοινωνία.
Συμπαραστάτες στον εθνικό διασυρμό και διάλυση της Επιχείρησης που επιχειρείται, έχουμε συνδικαλιστικές παρατάξεις που ξύπνησαν και θέλουν να επαναστατήσουν κατά της αντιπολίτευσης ή της αυριανής κυβέρνησης για να αποτρέψουν το ξεπούλημα του Ομίλου. Είναι η γνωστή νεοαριστερή εκδοχή της αντίστασης και του «αγώνα».
Είναι τόσο μεγάλη η κομματική τους εξάρτηση και η «πλάτη» που βάζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει αναίμακτα στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, σε σημείο που «ξέχασαν» ποιος κυβερνάει και ποιος υπογράφει τα ξεπουλήματα, τους  υπενθυμίζουμε ότι είναι η κυβέρνησή τους που δεν θέλουν να ενοχλήσουν και η κομματική Διοίκηση της ΔΕΗ.
Ως ΔΑΚΕ/ΕΤΕ είχαμε και θα έχουμε την ίδια στάση απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, για αυτό το λόγο είναι αυτονόητο ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ οποιοδήποτε σχέδιο εκποίησης και διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ από όπου κι αν προέρχεται, είτε από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση, «πλάτη» δεν βάζουμε σε κανέναν παρά μόνο στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Αρχειοθήκη ιστολογίου