Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Σκληρό «πόκερ» με έπαθλο τα... ιμάτια της πολύπαθης ΔΕΗ


Σε παρτίδα πόκερ για τα ιμάτια της ΔΕΗ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, με τους δανειστές να ζητούν πωλητήρια ακόμα και για τις πιο σύγχρονες μονάδες και τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, να προσπαθεί να περιορίσει το προς παραχώρηση χαρτοφυλάκιο και ταυτόχρονα να κερδίσει χρόνο, μεταφέροντας το χρονοδιάγραμμα της πώλησης όσο το δυνατόν πιο αργά... για ευνόητους λόγους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχουν πέσει όλα τα πιθανά σχήματα, από την αναβίωση του μοντέλου της «μικρής ΔΕΗ», ως την πώληση δύο ή και τριών «πακέτων μονάδων», λιγνιτικά-υδροηλεκτρικά και
φυσικού αερίου, με τη γραμμή άμυνας του υπουργείου να εστιάζεται κυρίως στη διάθεση λιγνιτικών μονάδων και με βάση και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη, καθώς και του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας. Πρόκειται για τον σχεδόν έτοιμο Υ/Η σταθμό, του οποίου η κατασκευή είχε διακοπεί πολλές φορές εξ αιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων και της παρέμβασης της Δικαιοσύνης.

 http://energypress.gr/news/m-pioy-skliro-poker-me-epathlo-ta-imatia-tis-polypathis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου