Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δυσαρέσκεια του αντιπεριφερειάρχη στη Ρόδο για τα σχόλια της ΓΕΝΟΠ περί κακοπληρωτών



Την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη ενέργειας και φυσικών πόρων, Γιάννη Φλεβάρη, προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης αναφορικά με τους απλήρωτους λογαριασμούς στη Ρόδο.
Ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για στρατηγικούς κακοπληρωτές που επιλέγουν συνειδητά να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενώ παραθέτοντας στοιχεία έκανε γνωστό ότι στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο υπάρχει μόνο ένα 18% απλήρωτων λογαριασμών ενώ στη Ρόδο το ποσοστό ανέρχεται στο 50%. «Δεν μπορεί να με πείσει κάποιος εμένα ότι στη Ρόδο είναι φτωχότεροι από ότι στην Ορεστιάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Φλεβάρη ο
οποίος δήλωσε τα εξής: «Με σεβασμό απόλυτο και στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο και στον Έβρο και στα σύνορά μας, θα ήθελα να σχολιάσω ότι αυτούς τους κοινωνικούς αυτοματισμούς πρέπει άνθρωποι με δημόσιο λόγο που έχουν το δικαίωμα έκφρασης γνώμης, να τους αποφεύγουν.
Αυτή είναι η θέση μας ως περιφέρεια διότι ο σεβασμός προς τις άλλες περιοχές της χώρας δεν επιτρέπει να κάνουμε έναν αρνητικό παραλληλισμό με το νησί της Ρόδου. Ποιος είναι τελικά η  ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας ασχέτως αν δε συνοδεύεται πολλές φορές με έργα υποδομής και επιχορηγήσεις; Ποιες είναι αυτές οι οφειλές;
Είναι πλήθος επιχειρήσεων που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού της και υπερφορολόγησης. Δεν προλαβαίνουν αυτή τη στιγμή τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στα νησιά και στο Αιγαίο να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, ΦΠΑ, κατάργηση μειωμένων συντελεστών παρά τις πολιτικές υποσχέσεις που υπήρξαν. Το νότιο Αιγαίο δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγηση. Δεν περισσεύουν χρήματα… Κοντά στα νησιά μας με έργα με πράξεις και όχι με αρνητικές δηλώσεις».


 http://energypress.gr/news/dysareskeia-toy-antiperifereiarhi-sti-rodo-gia-ta-sholia-tis-genop-peri-kakopliroton

Αρχειοθήκη ιστολογίου