Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

“Σπάρτακος”: Δευτέρα 1η του Μάη: Τιμούμε, Απεργούμε, Απαιτούμε, Διεκδικούμε – Συμμετέχουμε στην 24η Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ

 



Είναι σαφές, ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο το γεγονός ότι δεν θα δεχθούμε και δε θα ανεχθούμε περαιτέρω «εργατικές», «κοινωνικές», «αναπτυξιακές», «πολιτικές» που υποτίθεται πως εφαρμόζονται στοχεύοντας στην ανάπτυξη και την ευημερία και το μόνο που καταφέρνουν (όπως δυστυχώς περίτρανα αποδεικνύει η ιστορία) είναι να αυξήσουν την φτώχεια, να επιβάλλουν τη στασιμότητα, να παγιώσουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση.
Το εργατικό κίνημα υπήρξε πάντα μπροστά στους αγώνες, με άκρατο και αταλάντευτο δυναμισμό και επιμονή. Μπροστά θα παραμείνουμε. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, εκεί θα μας βρίσκουν.
Μετά από 7 χρόνια φαγούρας και «εντατικής» προσπάθειας δήθεν ανάκαμψης  και εξόδου από την κρίση, κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν στη χύτρα των
διαπραγματεύσεων (από την οποία έχουν βγάλει τη βαλβίδα για να μην κάνει θόρυβο) τα πιο άδικα, εξουθενωτικά, μη βιώσιμα, αντιδημοκρατικά και καταπιεστικά μέτρα που μπορεί κάποιος να διανοηθεί. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν καλά πως αυτή η χύτρα χωρίς βαλβίδα, είναι βόμβα που θα εκραγεί στα χέρια τους. Είναι μπούμερανγκ που πέταξαν οι ίδιοι και που θα γυρίσει πίσω, καθώς  τόσο η ανοχή όσο και η υπομονή έχουν τα όριά τους.
Ανεχθήκαμε πολλά, αγωνιστήκαμε για πολλά, εναποθέσαμε ελπίδες και δυνάμεις σε μία καλύτερη εξέλιξη αλλά το μόνο που εισπράττουμε είναι τα χειρότερα, σε ακόμα χειρότερη έκδοση.
Αρκετά !!!
Φέτος, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, ανασυγκροτούμε δυνάμεις και ενισχύουμε την προσπάθεια, απαιτώντας:
  • Την παύση εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων
  • Την εφαρμογή πολιτικών με αντικειμενικούς αναπτυξιακούς στόχους και όχι πολιτικών στη λογική του «δήθεν»
  • Την προστασία ανέργων, συνταξιούχων, μισθωτών
  • Την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών που έχουν τα θεμέλιά τους σε υγιή στοιχεία της κοινωνίας και όχι στην πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων στις πλάτες των πολλών.
Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΕΗ απαιτούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, να αναλάβει  τις πρωτοβουλίες και να διεκπεραιώσει τις προτάσεις που είχε προεκλογικά διατυπώσει (συγκέντρωση υπογραφών, σύσταση επιτροπής, διενέργεια δημοψηφίσματος κοκ).
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να θυμηθεί τους μύδρους που εξαπέλυε (σχετικά με τη ΔΕΗ) στους πολιτικούς της αντιπάλους και να πράξει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τα αυτονόητα.
Την Δευτέρα 1η του Μάη:
Τιμούμε, Απεργούμε, Απαιτούμε και Διεκδικούμε.
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην 24η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις εκδηλώσεις/συγκεντώσεις των εργατικών κέντρων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου