Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δώσαμε 1,54 δισ. στον ΕΛΑΠΕ για το 2016, εισπράξαμε λιγότερα για ΕΤΜΕΑΡ




Πάνω από 1,54 δισ. ευρώ κατέβαλε προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ η ΔΕΗ το 2016, μέσω ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, εκπληρώνοντας έτσι το 97% των σχετικών υποχρεώσεών της επισημαίνει σε έγγραφό του προς τον Γ. Σταθάκη ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τονίζει ότι τα χρήματα που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τον ΕΛΑΠΕ είναι περισσότερα από όσα η ίδια εισέπραξε για το ΕΤΜΕΑΡ.
Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η επιχείρηση αναγκάστηκε να καταβάλει από ιδίους πόρους χρήματα, καθώς τα ποσά της συγκεκριμένης χρέωσης
περιλαμβάνονται σε ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος πελατών της, σε μια περίοδο που οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις της ΔΕΗ από πελάτες της (τόσο συνολικά όσο και ειδικά για το ΕΤΜΕΑΡ) έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση.
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκφράζει για ακόμα μια φορά τον προβληματισμό που του προξενεί το γεγονός ότι, παρά τη δεδομένη και γνωστή κατάσταση τόσο στα οικονομικά της χώρας, όσο και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπρόσωποι των φωτοβολταϊκών παραγωγών ασκούν συνεχώς πιέσεις προς τη ΔΕΗ με διάφορους τρόπους που, κατά την εκτίμησή του, «εκφεύγουν των ορίων ενός καλόπιστου διαλόγου».
Δείτε εδώ το έγγραφο του προέδρου της ΔΕΗ, το οποίο υπεβλήθη κατόπιν αιτήματος του ΥΠΕΝ προκειμένου να απαντηθεί σχετική αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 https://energypress.gr/news/panagiotakis-dosame-154-dis-ston-elape-gia-2016-eispraxame-ligotera-gia-etmear

Αρχειοθήκη ιστολογίου