Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παναγιωτάκης: Ό,τι πουληθεί εφεξής, να τροφοδοτεί αποδοτικές επενδύσεις – Άλλες βλέψεις έχουν οι εγχώριοι επενδυτές


Σημαντική ανάσα για τη ΔΕΗ αποτελούν τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία της μετά και το «πράσινο φως» που άναψε χθες η Κομισιόν για την είσοδο της State Grid στον ΑΔΜΗΕ.
Μια σημαντική παράμετρος, όμως, είναι ότι τα 320 εκατ. της συναλλαγής θα μπουν θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης.
Τη διάσταση αυτή αναδεικνύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, ο οποίος, σε δηλώσεις στην Καθημερινή, υπογραμμίζει: «Θέλω να τονίσω ότι είναι η τελευταία φορά που ένα περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ πουλιέται όχι για να γίνουν επενδύσεις αλλά για να καλύψει ανάγκες κεφαλαίου κίνησης. Δεν έγινε γι’ αυτό, αλλά καταλήγει σε αυτό» για να συμπληρώσει:
«Οτιδήποτε πουληθεί στο εξής θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις, για να γίνει η Επιχείρηση πιο αποδοτική». 
Επενδυτές που δραστηριοποιούνται ήδη στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμπράξεις με τη ΔΕΗ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΔΕΗ θα εισφέρει και υδροηλεκτρικές μονάδες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως, δεν είναι αποδεκτό για τον κ. Παναγιωτάκη, ο οποίος τονίζει: «Αυτές οι συμπράξεις υπακούουν σε μια άλλη λογική, όχι στη λογική των επενδύσεων. Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για τα υδροηλεκτρικά και μαζί με αυτά μπορεί να πάρουν και μια λιγνιτική με όσο το δυνατό χαμηλότερο τίμημα ή και καθόλου τίμημα».

Αρχειοθήκη ιστολογίου