Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Σταθάκης: Η ΔΕΗ θα βγει χρηματοπιστωτικά πιο ισχυρή στο μέλλον

Στο θέμα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στάθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη συνέλευση της ΔΕΗ.
Όπως τόνισε, αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΥΠΕΝ η πρόταση που θα παρουσιαστεί προς την ΕΕ για το πακέτο των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ που θα παραχωρηθούν προς πώληση. Πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και η πρόταση θα πρέπει να σταλεί έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον τόσο από την εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά όσο και από τρίτες χώρες.
Παράλληλα, ο υπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ θα
διατηρήσει την καθολική της σχέση με τα υδροηλεκτρικά και έκανε λόγο για "απίστευτες επιθέσεις και καταστροφολογία” με στόχο τη ΔΕΗ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση και κατακερματισμό της.
"Η στρατηγική μας θα διατηρήσει τη ΔΕΗ ως βασικό πυλώνα και η ΔΕΗ θα βγει χρηματοπιστωτικά πιο ισχυρή στο μέλλον” είπε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα διατηρήσει μερίδιο 50% στην παραγωγή.
Για τη θέση του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας ο υπουργός ανέφερε ότι θα διατηρηθεί "στο μέγιστο δυνατό βαθμό αλλά στα όρια και τα πλαίσια των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων”. 
Τέλος ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ανταποκριθεί στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, να αναπτύξει εξωστρέφεια, να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της και να ενισχύσει την παρουσία της στις ΑΠΕ.



 https://energypress.gr/news/stathakis-i-dei-tha-vgei-hrimatopistotika-pio-ishyri-sto-mellon

Αρχειοθήκη ιστολογίου