Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εφάπαξ επιδότηση στους δικαιούχους ΚΟΤ με διακανονισμένα χρέη στη ΔΕΗ από την Περιφέρεια Αττικής

Στην εφάπαξ επιδότηση ύψους 100 ευρώ για τις οικογένειες-δικαιούχους κοινωνικού οικιακού τιμολογίου που χρωστούν στη ΔΕΗ και έχουν ήδη προχωρήσει σε συμφωνία διακανονισμού του χρέους αποφάσισε να προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής.
Οι επιδοτήσεις θα δοθούν στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΔΕΗ, τη σύναψη της οποίας ενέκρινε και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στην τελευταία συνεδρίασή του. Αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση είχε υπογραφεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2016.
Η διαδικασία που είχε συμφωνηθεί στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης
πέρυσι, προέβλεπε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κατέβαλλε στη ΔΕΗ το προβλεπόμενο ποσό της επιδότησης και στη συνέχεια η ΔΕΗ θα πιστώνει εντός ενός μηνός το λογαριασμό των δικαιούχων καταναλωτών.
Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε όσους έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, εν είδει επιβράβευσης όσων προσπαθούν να αποπληρώσουν το χρέος τους, όπως σημείωσε η διοίκηση της Περιφέρειας στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία και ενέκρινε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Οι πιο ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών θα επιδοτηθούν με το ποσό των 150 ευρώ.
Συνολικά, για την κάλυψη των συγκεκριμένων επιδοτήσεων αναμένεται να διατεθεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

 https://energypress.gr/news/efapax-epidotisi-stoys-dikaioyhoys-kot-me-diakanonismena-hrei-sti-dei-apo-tin-perifereia

Αρχειοθήκη ιστολογίου