Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική SUMEC Group για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Παναγιωτάκης: Μαζί με τους Κινέζους στις ενεργειακές υπηρεσίες

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της κινεζικής εταιρείας SUMEC Group υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ.
Η κινεζική εταιρεία SUMEC ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή CMEC.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, «στο πλαίσιο του MOU η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης
ενέργειας, τομέας στον οποίο η SUMEC έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία».
Η υπογραφή και η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηλία Μοναχολιά.
Τη SUMEC Group εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ. Cai Jibo (φωτό).
Στην υπογραφή και τη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της SINOSURE (China Export & Credit Insurance Co), εταιρεία ασφάλισης επενδύσεων στο εξωτερικό, κ. Liu Huifeng.
Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη ΔΕΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.


 https://energypress.gr/news/mnimonio-synergasias-me-tin-kineziki-sumec-group-gia-ti-dei-ananeosimes-panagiotakis-mazi-me

Αρχειοθήκη ιστολογίου