Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Την Κυριακή οι φετινές "Μνήμες Λιγνίτη", αφιερωμένες στο αγώνα για τη ΔΕΗ

Την διαδρομή των εργαζομένων από και προς τα Ορυχεία και τους Σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ θα διανύσουν και φέτος οι αθλητές και οι αθλήτριες με τη συμμετοχή στον 9ο κατά σειρά Αγώνα με την επωνυμία « Μνήμες Λιγνίτη» που διοργανώνουν από κοινού το Συνδικάτο «Σπάρτακος» και η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. 
Οι φετινές «Μνήμες Λιγνίτη» θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με την οργανωτική επιτροπή να προσδίδει φέτος μια άλλη διάσταση στον  Αγώνα, συνδέοντάς τον με τον αγώνα που δίνεται για την ΔΕΗ.
Αυτός είναι και ο λόγος για το οποίο δε θα τελεστεί κατά την παραμονή του αγώνα, όπως συνήθως, το καθιερωμένο μνημόσυνο των Λιγνιτωρύχων στην Αγία Βαρβάρα. Η τέλεση του μνημοσύνου
μεταφέρεται για τις 4 Δεκεμβρίου. 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια  της σημερινής συνέντευξης Τύπου, οι φετινές «Μνήμες Λιγνίτη» περιλαμβάνουν δύο διαδρομές: μια 10 χιλιομέτρων για τους άνδρες, καθώς και ένα Λαϊκού Δρόμου 5 χιλιομέτρων, για άνδρες  και  γυναίκες. 
Σημείο εκκίνησης θα είναι το μνημείο πεσόντων λιγνιτωρύχων στην Αγία Βαρβάρα, ενώ οι δρομείς θα τερματίσουν στο Μνημείο Λιγνιτωρύχων στην Βόρεια έξοδο της πόλης. 
Στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, προβλέπεται μικρή αλλαγή στην πορεία του 1ου χιλιομέτρου, λόγω της Νέας χάραξης της εισόδου των Ορυχείων.

 https://energypress.gr/news/tin-kyriaki-oi-fetines-mnimes-ligniti-afieromenes-sto-agona-gia-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου