Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΠΚΑ: Η «πώληση» 500.000 καταναλωτών της ΔΕΗ σε άλλους παρόχους καταπατά τα δικαιώματά τους

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στους κ.κ.: Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η. Α.Ε., Δήμο Παπαδημητρίου, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Μπουλαξή, Πρόεδρο Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Αντώνη Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, την παρακάτω επιστολή:
«Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στον τύπο, ότι η Δ.Ε.Η. Α.Ε. πρόκειται να «πουλήσει» 500.000 καταναλωτές, σε κάποιο άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή της Δ.Ε.Η. Α.Ε. καταπατά θεσμοθετημένα
δικαιώματα καταναλωτών (δικαίωμα στην επιλογή, δικαίωμα στην ενημέρωση, δικαίωμα στην υπαναχώρηση κ.λπ.).
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, η απόφαση αυτή της Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα εμπλέξει τους καταναλωτές, σε περιπέτειες, για τις οποίες ούτε έχουν λάβει απόφαση οι ίδιοι, ούτε και ευθύνονται.
Ζητούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Τετάρτη 18/10/2017, για το τι συμβαίνει, ώστε να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους καταναλωτές.»
Όπως επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ, "δυστυχώς η Δ.Ε.Η. δεν απάντησε στον προβληματισμό των καταναλωτών. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και οι καταναλωτές απαιτούμε μια άμεση απάντηση από τη Δ.Ε.Η. καθώς το θέμα είναι πολύ σοβαρό".

Αρχειοθήκη ιστολογίου