Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ένα στα έξι αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικό έως το 2025




Ένα στα έξι αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικό έως το 2025


Τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται ανά τον κόσμο, θα είναι ηλεκτρικά, με ποσοστό ένα προς έξι, έως το 2025, σύμφωνα με έρευνα της UBS.
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, αν τα πράγματα πάνε όπως πήγαν το 2017, τα αυτοκίνητα αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι Tesla παρά BMW.
Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φτάσουν τα 16,5 εκατομμύρια, 16% περισσότερα σε σχέση με την τελευταία εκτίμηση. Η ομάδα των αναλυτών της UBS, με επικεφαλής τον Πάτρικ Χάμελ, προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιστοιχούν στο 16% των παγκόσμιων πωλήσεων και όχι στο 14% όπως είχαν εκτιμήσει στο παρελθόν.
«Η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα θα έρθει πιο γρήγορα και θα είναι
μεγαλύτερη, χάρη στην πτώση του πετρελαίου στην Ευρώπη, την τεχνολογική πρόοδο στις μπαταρίες και τους αυστηρούς κανονισμούς σε Ασία και Ευρώπη», σχολιάζει ο Χάμελ. Στην Ευρώπη θα καταγραφεί η υψηλότερη διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα πλησιάζει το 30%.
Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Daimler ξοδεύουν δισεκατομμύρια διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά, ελπίζοντας ότι το μέγεθός τους και η πολυετής παρουσία τους θα τους δώσει πλεονέκτημα σε σχέση με εταιρείες όπως η Tesla που είναι αποκλειστικά επικεντρωμένες στα ηλεκτρικά οχήματα.
Ένας από τους λόγους για την αναθεώρηση προς τα πάνω των προηγούμενων εκτιμήσεων είναι οι νέοι κανονισμοί στην Κίνα, που καθιστούν υποχρεωτική την κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων. Οι Κινέζοι είναι αυτοί που σκοπεύουν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μεγαλύτερο ποσοστό (54%), ενώ μόλις το 14% των Γερμανών δηλώνει ότι το σκέφτεται.
Παράλληλα, τις εκτιμήσεις ανέβασαν οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις που καταγράφηκαν στην Ευρώπη το 2017.

 http://energyin.gr/2017/11/30/%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%ad%ce%be%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81/

Αρχειοθήκη ιστολογίου