Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Γεννηματά: Η Πτολεμαΐδα ίσως η μοναδική καλή είδηση στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας

Ιδιαίτερη αναφορά στη ΔΕΗ έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της στην Πτολεμαΐδα. «Εδώ, σήμερα, στην ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας, δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή και τους ανθρώπους της. Όχι με λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με σχέδιο, όπως προβλέπουμε στο σχέδιο Ελλάδα για ανάπτυξη και δουλειές στη νέα εποχή», σημείωσε.
«Εμείς ξέρουμε και μπορούμε. Η Πτολεμαΐδα είναι ίσως και η μοναδική καλή είδηση στο χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας», υπογράμμισε.
Η κ Γεννηματά υπενθύμισε τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της δημοπράτησης του
εργοστασίου της ΔΕΗ. «Έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην Κυβέρνηση το 2009 για να προχωρήσει η δημοπράτηση της μονάδας. Ίσως θυμούνται πολλοί ότι είχα μιλήσει για την αναγκαιότητά της το 2000», ανέφερε.
Η κ Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ΔΕΗ. Όπως δήλωσε: «Δυστυχώς με την Κυβέρνηση Τσίπρα η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Η μετοχή της σχεδόν υποτετραπλασιάστηκε. Η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε 4 φορές. Τα ανείσπρακτα υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας σήμερα τα 3,5 δις ευρώ. Η εταιρεία κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της, χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία».
«Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕH μας οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην πολύ μικρή ΔΕH, στην ΔΕH νάνο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με ενσωμάτωση όλων των υποχρεώσεων μας στην απελευθέρωση ενέργειας και να παγώσουν άμεσα οι λανθασμένες επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες με βάση τα κριτήρια της ΕΕ για εισροή πρόσθετων κεφαλαίων και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις επενδύσεις στην περιοχή», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


 https://energypress.gr/news/gennimata-i-ptolemaida-isos-i-monadiki-kali-eidisi-sto-horo-tis-ilektrikis-energeias

Αρχειοθήκη ιστολογίου