Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Τζανακόπουλος: Πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη συμβούλου στη ΔΕΗ

Αναφορές και στα ενεργειακά είχε η συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα.
Αναφορικά με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ανέφερε ότι “έχουν μπει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε μια σειρά. Ξέρετε ότι προς το τέλος του μήνα επανέλθουν τα τεχνικά κλιμάκια στη χώρα, για να υπάρξει ένα follow up σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, να δούμε που βρισκόμαστε ως προς την πορεία ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων.
 Έχω την εκτίμηση ότι πάρα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση  να καταλήξουμε σε μια τεχνική συμφωνία”.
Με αφορμή ερώτηση για τη ΔΕΗ και περιστατικό με πυρκαγιά σε σπίτι της Μεσσηνίας, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως “η ΔΕΗ πρέπει να ξέρετε ότι είναι μία Ανώνυμη εταιρία. Στην
συγκεκριμένη περίπτωση, έχω την εκτίμηση ότι ήταν μάλλον άστοχη η ενέργεια της να «κόψει» το ρεύμα στην συγκεκριμένη οικογένεια. Αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε ως ελληνική κυβέρνηση, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω εγώ σήμερα είναι, ότι από την πλευρά του υπουργείου γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να υπάρξει η πρόσληψη ενός συμβούλου στην ΔΕΗ, ο οποίος θα μπορέσει να προτεραιοποιήσει τους οφειλέτες, έτσι ώστε η ύστατη κίνηση της διακοπής του ρεύματος να μην επηρεάζει λαϊκές οικογένειες, να μην επηρεάζει οικογένειες οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, επομένως να γίνεται μία ιεράρχηση, μία προτεραιοποίηση και να υπάρχει κοινωνική προστασία για τους πλέον αδύναμους. Ως προς αυτό, το υπουργείο θα πάρει πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα,  για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η οποία σας ανάφερα. Από εκεί και πέρα η κοινωνική προστασία και η πρόνοια από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης είναι πρώτιστο καθήκον. 
Αυτό το ποίο καταφέραμε ήταν να εκκινήσουμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης με ένα προϋπολογισμό περίπου στα 700 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική αύξησης για το 2018, μάλιστα χωρίς να μειώσουμε, παρά οριακά, κοινωνικά επιδόματα. 
Διότι ξέρετε ότι η λογική η οποία υπήρχε κατά την εκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης ήταν ότι θα έπρεπε να περικόψουμε το σύνολο των κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία δίδονταν και να τα συμπεριλάβουμε όλα στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Αντιθέτως αυτό το ποίο πετύχαμε με  έναν εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων  πράγματι και με οριακές μετατροπές, ήταν να εξασφαλίσουμε και την συνέχιση της ύπαρξης των Κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και την εκκίνηση του προγράμματος του Κοινωνικού εισοδήματος Αλληλεγγύης".


Αρχειοθήκη ιστολογίου