Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Θέλουμε κι άλλες συνεργασίες με Κινέζους

Η συνεργασία με την State Grid μέχρι στιγμής έχει υπάρξει εξαιρετική, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.
Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ήδη γίνονται ορατά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΑΔΜΗΕ, όπως συμπλήρωσε.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ΑΔΜΗΕ επιδιώκει να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία του με εταίρους από την Κίνα, είπε ο κ. Μανουσάκης.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η πρόσφατη υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την
κινεζική αναπτυξιακή τράπεζα CDB, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο.
Δεδομένης της εκπεφρασμένης πρόθεσης της κινεζικής τράπεζας για χρηματοδότηση εταιρειών και έργων στην Ελλάδα, η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ευελπιστεί ότι η συνεργασία των δυο πλευρών θα αποφέρει κεφάλαια που θα προσδώσουν περαιτέρω ώθηση στην υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού της σχεδιασμού.
«Υπογράψαμε ένα πολύ σημαντικό μνημόνιο κατανόησης με την China Development Bank με στόχο να διερευνήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης των νέων μας πρότζεκτ και το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας μας», ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη συμφωνία ο κ. Μανουσάκης στο Xinhua.
«Μπροστά μας βρίσκονται μεγάλα πρότζεκτ στις διασυνδέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα ελληνικά νησιά, καθώς και διεθνή πρότζεκτ διασυνδέσεων στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.
Εξάλλου, στο θέμα των εγχώριων και διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων επικεντρώθηκε εν πολλοίς και η ενημέρωση που έλαβε από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) κ. Jizhe Ning, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην έδρα της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των διασυνδέσεων των Κυκλάδων και της Κρήτης, καθώς και για τον σχεδιασμό νέων διασυνδέσεων, για τις οποίες ήδη εκπονούνται οι σχετικές μελέτες βιωσιμότητας.


 https://energypress.gr/news/manoysakis-theloyme-ki-alles-synergasies-me-kinezoys

Αρχειοθήκη ιστολογίου