Κλιμάκιο με 12 στελέχη της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. επισκέπτεται από σήμερα Δευτέρα 6/11 μέχρι και την Τετάρτη 8/11 την Ικαρία για το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο που σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες του. Συντονιστής της επίσκεψης είναι ο Δντης ΜΥΗΕ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. κ. Σ. Ροντήρης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Δευτέρα στις 3 μ.μ. επίσκεψη και περιήγηση στο εργοστάσιο (ΤΣΠ) της ΔΕΗ στον Άγιο Κήρυκο προκειμένου να δουν το χώρο του ΔΕΔΔΗΕ στο Σταθμό και το χώρο των Μ/Σ αλλά και της διπλής Γραμμής 20ΚV.
Την Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου στις Ράχες θα γίνει η παρουσίαση του Υβριδικού Έργου και θα
ακολουθήσει συζήτηση.
Την Τρίτη από τις 11 π.μ. θα γίνει η επίσκεψη, κατά σειρά, στο Αιολικό Πάρκο Στραβοκουντούρας, στο Φράγμα του Πεζιού, στο Συγκρότημα άνω Δεξαμενής (Προεσπέρα), στη Δημοτική Οδοποιία και στο Συγκρότημα της Κάτω Δεξαμενής (Κάτω Συγκρότημα Προεσπέρας). Να αναφέρουμε ότι για να ολοκληρωθεί το Έργο απαιτείται προσαύξηση του Προϋπολογισμού της τάξεως των 3,57 εκ. €, συμπεριλαμβανομένων συνολικών απροβλέπτων 250.000 €.
Για την ΔΕΗ αναμένονται εισπράξεις από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας περί τα 2.4 εκ. € τον χρόνο, αλλά η αποδοτικότητα του Έργου θα ήταν πολύ καλύτερη αν υλοποιηθεί η ηλεκτρική σύνδεση Ικαρίας και Σάμου, όπως έχει ζητηθεί επισήμως από τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε και ήδη συζητείται. Με την ηλεκτρική σύνδεση της Ικαρίας με τη Σάμο αναμένεται αύξηση της παραγωγής των ΜΥΗΣ περίπου 50%.

 http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/ikaria-klimakio-tis-dei-ananeosimes-e-gia-yvridiko-energiako-ergo/