Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Εργα ΑΠΕ υλοποιούν τα ΕΛΠΕ

Πάρκο φωτοβολταϊκών εγκατεστειμένο στη Χρυσαυγή Τρικάλων 
Πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό υλοποιήθηκαν από την «ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες» και τα τρία έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής ισχύος 8,6 ΜW, τα οποία κατακύρωσε η εταιρεία στο πλαίσιο του πιλοτικού διαγωνισμού της ΡΑΕ που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οπως προβλέπει ο Ν. 4414/2016, τα έργα που επιτυγχάνουν σε παρόμοιους διαγωνισμούς εντάσσονται σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή λειτουργικής ενίσχυσης (Feed in Premium).
Ηδη από τις 20 και 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα, έχουν συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία τα δύο πρώτα από τα έργα που είχαν κατακυρωθεί στην “EΛΠE
Ανανεώσιμες” και αφορούσαν τη δημιουργία πάρκων:
■ Φ/Β Συστήματος στη ΒΙΠΕ Καβάλας, ισχύος 1 MW, καθώς και
■ Φ/Β Συστήματος στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ισχύος 4 MW.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και το Φ/Β έργο στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου (ΒΕΑ) των EΛΠE, συνολικής ισχύος 3,6 MW, το οποίο επίσης έχει ολοκληρωθεί.
Με τα τρία νέα Φ/Β πάρκα, το χαρτοφυλάκιο της “EΛΠE Ανανεώσιμες” διαθέτει πλέον περίπου 20 MW Φ/Β και αιολικών πάρκων σε λειτουργία, ενώ σε διάφορα στάδια ανάπτυξης βρίσκονται έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 200 MW.


 https://www.efsyn.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου