Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ti χρεώνουν οι νέοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας

.
Συμφέρει να φύγω από τη ΔΕΗ;


Αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, προσφέροντας συμφέροντα πακέτα για όσους... μπούχτισαν με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Παράλληλα διαθέτουν εκπτώσεις για... καλοπληρωτές και πάγιες εντολές, και προσφορές συνδυαστικά με άλλες εταιρίες. Και έτσι οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας διεκδικούν μερίδιο από τα Watt σας.

Σε γενικές γραμμές, οι ανταγωνιστικές χρεώσεις τους για κατανάλωση ρεύματος (€/kWh) για οικιακή χρήση είναι από 8% έως και 20% φθηνότερες συγκριτικά με τη ΔΕΗ – η οποία χρεώνει 0,09460€/kWh και 0,06610€/kWh για βραδινό ρεύμα - ενώ κάποιοι από αυτούς τους παρόχους δεν σας χρεώνουν πάγιο (4,80€/4μηνο και 2€/4μηνο για βραδινό ρεύμα).

Στα ποσοστά αυτά βέβαια, δεν περιλαμβάνονται “εξτραδάκια” όπως τα δημοτικά τέλη, οι κρατήσεις, οι φόροι υπέρ τρίτων κ.α. τα οποία αναγράφονται στον λογαριασμό ως “ρυθμιζόμενες χρεώσεις” και είναι ίδια για όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως προμηθευτή που έχουν επιλέξει.

Ενδεικτικά, για μια μέση κατανάλωση νοικοκοκυριού της τάξης των 1200 kWh την ημέρα 600 KWh για τη νύχτα για ένα τετράμηνο, ο ετήσιος λογαριασμός της ΔΕΗ θα έρθει στα 450€, ενώ με τους εναλλακτικούς παρόχους το κόστος διαμορφώνεται στα 400€ με 420€ ανά έτος, με ετήσιο όφελος από 50€ μέχρι και 100€, ανάλογα τον πάροχο.

Σημειώστε επίσης πώς όλοι οι πάροχοι σας επιβραβεύουν με επιπλέον εκπτώσεις στην κατανάλωση ρεύματος αν είστε συνεπείς στις πληρωμές για ένα χρονικό διάστημα ή/και αν δώσετε πάγια εντολή για εξόφληση του λογαριασμού μέσω τραπέζης ή πιστωτικής κάρτας. Επομένως το παραπάνω ποσό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

Παράλληλα, ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν οικονομικές ελαφρύνσεις σχετικά με την εγγύηση κυρίως με βάση τον τρόπο πληρωμής αλλά και την καλή συναλλακτική συμπεριφορά του καταναλωτή. Παραδείγματα είναι η μηδενική εγγύηση στην περίπτωση πληρωμής με πάγια εντολή/πιστωτική κάρτα ή η μείωση ποσού εγγύησης/κατάργηση πάγιων ανταγωνιστικών χρεώσεων στους καλοπληρωτές.

Δείτε παρακάτω τι πακέτα κατανάλωσης προσφέρουν μερικοί από αυτούς τους παρόχους, αλλά και τις εκπτώσεις κατά περίσταση.

Αν θέλετε να υπολογίσετε ακριβώς πόσο θα σας κοστίσει το ρεύμα με τον κάθε πάροχο, μπείτε εδώ για να συγκρίνετε τις χρεώσεις τους με βάση την κατανάλωσή σας.

Protergia

Στο «απλό» οικιακό το πάγιο είναι ίδιο με της ΔΕΗ (4,80€ <2000kWh/4μηνο) η χρέωση είναι 0,0898€/kWh, ενω στο Οικιακό Ν το πάγιο ανά 4μηνο διαμορφώνεται στα 6,80€, η χρέωση ημέρας στα 0,0898€/kWh και 0,0661€/kWh (νυχτερινό). Και στα δύο αυτά προγράμματα υπάρχει 30% επιπλέον έκπτωση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις για ένα χρόνο, για εμπροσθεσμη εξόφληση.

Προσφέρει επίσης τα τα τιμολόγια Protergia Οικιακό xtra και Protergia Οικιακό Ν xtra,για τους πελάτες σταθερής COSMOTE και πελάτες OTE TV. Στα δύο τελευταία δεν υπάρχει πάγιο υπάρχει σταθερή τιμή για δύο χρόνια, ενώ οι καταναλωτές έχουν επιπλέον 20% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας και δωρεάν πάγιο για κατανάλωση έως 2000kwH ανά 4μηνο, με την εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού.

Elpedison

Τα «απλά» της πακέτα είναι χωρίς χρέωση παγίου, και χωρίζονται στο ημερήσιο πρόγραμμα, αν δεν έχετε μετρητή με χρονοχρέωση, αλλά απλό μετρητή, στο νυκτερινό πρόγραμμα και στο απλό με ενιαία χρέωση για ημέρα και νύχτα. Η χρέωση προμήθειας ημέρας για όλα τα «απλά» προγράμματα ανέρχεται στα 0,08950€/kWh, ενώ για το Family Night και Family Night Simple, η χρέωση βραδινού ρεύματος είναι 0,06610€/kWh και 0,08590€/kWh αντίστοιχα.

Σημειώστε ότι στην Elpedison μπορείτε να αποκτήσετε έως και 23% έκπτωση σε σχέση με τον βασικό προμηθευτή αν εξοφλείτε εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς σας, ενώ αν κάνετε αίτηση μέσω Public έχετε 31 ευρώ δωροεπιταγή στα καταστήματα, 1€/μέρα για ηλεκτρικό ρευμα, 12% χαμηλότερες χρεώσεις μετά τον τέταρτο μήνα και 15% έκπτωση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις για έγκαιρη εξοφληση λογαριασμών.

ΗΡΩΝ

Προσφέρει τρία πακέτα για κατ' οίκον κατανάλωση. Οι χρεώσεις για το Home 1 ανέρχονται στα 0,085€/kWh. Δείτε αναλυτικά εδώ. Για το Home 1N, διαμορφώνονται στα 0,085€/kWh (ημέρα) και 0,0661€/kWh (νύχτα). Το κόστος για την Νυχτερινή Χρέωση για σύμβαση 24 μηνών ανέρχεται στα 0,06590 €/kWh και πάγιο 4,50€/μήνα.

Στην ΗΡΩΝ για αυτόματη εξόφληση λογαριασμών μέσω πάγιας εντολής έχετε έκπτωση 1% και μηδενική εγγύηση/προκαταβολή. Επίσης, για κάθε έτος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές έχετε επιβράβευση με επιστροφή του 25% του συνολικού ποσού της εγγύησης. Επίσης, αν έχετε πρακτορείο ΟΠΑΠ έχετε εκπτωση έως και 32% στην κατανάλωση του ρεύματος, ενώ αν είστε συνδρομητές στο πρόγραμμα Yellow της Τράπεζας Πειραιώς απολαμβάνετε επιπλέον προνόμια εφ' όσον εξοφλείτε τον λογαριασμό σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμής: εξαργύρωση yelllows online και κέρδος 10 φορές περισσότερον yellows με την χρήση κάρτας.

GREEΝ

Τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει είναι τα GREEN Home (Γ1) χωρίς νυχτερινό τιμολόγιο και GREEN Home Plus (Γ1Ν) με νυκτερινό τιμολόγιο. Στο Home η χρέωση είναι στα 0,0875€/KWh με πάγιο 0,50€ ανά μήνα, ενώ στο Home Plus 0,0895€/KWh (ημέρα) και 0,0661€/KWh (νυχτερινό), με πάγιο 1€ τον μήνα. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ.

NRG

Προσφέρει δύο πακέτα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, το BASIC, χωρίς νυκτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ και το BASIC N, με νυκτερινό τιμολόγιο και πάγιο ίδιο με τη ΔΕΗ. Στο Basic, η χρέωση διαμορφώνεται στα Χρέωση Ενέργειας 0,0895/€kWh, με πάγιο 0,38€/ μήνα για μονοφασική παροχή και στο Basic N 0,0895€/kWh (ημέρας) και 0,0661€/kWh (νυχτερινό).

Και στα δυο προγράμματα έχετε 15% έκπτωση στις ανταγωνιστικές χρεώσεις για εμπρόθεσμη πληρωμή και μηδενική εγγύηση αν εξοφλείτε τον λογαριασμό σας με πάγια εντολή σε τράπεζα ή πιστωτική κάρτα.

Επίσης, εάν εξοφλήσετε τους 6 πρώτους λογαριασμούς σας εμπρόθεσμα, κερδίζετε 20% επιστροφή στην εγγύησή σας και έαν εξοφλήσετε τους 12 πρώτους λογαριασμούς σας, θα κερδίσετε 30% επιστροφή στην εγγύησή σας.

Νικόλας Γεωργιακώδης


 http://www.in2life.gr/features/notes/article/608801/symferei-na-fygo-apo-th-deh.html

Αρχειοθήκη ιστολογίου