Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Αδαμίδης: Η διοίκηση της ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αντισταθεί

Κατά την προειδοποιητική απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Πέμπτη, ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Αδαμίδης κάλεσε τη διοίκηση της επιχείρησης να επιδείξει «γενναιότητα» εν όψει της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ.
Μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, ο κ. Αδαμίδης κάλεσε τον πρόεδρος και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη να παραιτηθεί σημειώνοντας ότι:
«Το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει αποφάσεις. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι αναγκάζομαι να πουλήσω με το πιστόλι στον κρόταφο και την ίδια ώρα να προσκαλεί επενδυτές να αγοράσουν τις μονάδες. Αυτά είναι αντιφατικά. Να αποσυρθεί η διαδικασία του σχεδίου, να κατατεθεί ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και μετά να συζητήσουμε. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Παναγιωτάκης, ωστόσο θα κριθούμε όλοι. Η
διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αντισταθεί. Ακόμη και η παραίτηση (ως αντίσταση σε αυτό το έγκλημα) είναι γενναία πράξη», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.
Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι πωλούνται οι καλύτερες και οι πιο κερδοφόρες μονάδες αναφεροντας ότι «εάν βρεθούν επίδοξοι επενδυτές, "ψευτοεπενδυτές", "κρατικοδίαιτοι" προφανώς θα πάρουν όχι μόνο το 40% αλλά πολύ περισσότερο γιατί αυτές οι μονάδες είναι οι μονάδες οι οποίες εντάσσονται πρώτες στο σύστημα και είναι οι πλέον κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας. Αν φύγουν οι συγκεκριμένες μονάδες, το εργασιακό πρόβλημα θα το έχουν αυτοί που θα μείνουν και όχι αυτοί που θα φύγουν. Μόλις φύγουν αυτές οι μονάδες την επόμενη στιγμή θα υπάρχει τεράστια αύξηση για τους καταναλωτές στην τιμή της κιλοβατώρας», τόνισε.


 https://energypress.gr/news/adamidis-i-dioikisi-tis-dei-einai-ypohreomeni-na-antistathei

Αρχειοθήκη ιστολογίου