Μετά τον Δήμο Τρίπολης και τον δήμο Καλαμάτας , τώρα και ο δήμος Σπάρτης δηλώνει ότι επιβαρύνεται από την λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και ζητάει μειωμένο ρεύμα.
Η υπόθεση πλέον παίρνει τα χαρακτηριστικά κακόγουστου αστείου και πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε σχετικά αιτήματα και από άλλους δήμους , ίσως ακόμα και της Κρήτης. Όλα αυτά βέβαια γίνονται αφού άπαντες στέκονται στο επιχείρημα ότι το παίρνει ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία και έτσι οι πολίτες που διαβάζουν τις ειδήσεις , πολύ σωστά θεωρούν ότι αδικούνται.
Κανείς όμως από τους πολιτικούς – ιδιαίτερα αυτοί που το ξεκίνησαν στην
Αρκαδία- δεν λέει την πραγματική αλήθεια στον κόσμο, χρησιμοποιούν αυτό το μέτρο για μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, και παραπλανούν τους πολίτες. Κανείς τους δεν λέει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση στην απόφαση για την Δυτική Μακεδονία και για την Μεγαλόπολη. Κανείς τους δεν λέει ότι από τις εξελίξεις που τρέχουν και από όσα θα συμβούν ΜΟΝΟ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί το  μειωμένο ρεύμα. Κανείς πολιτικός δεν λέει ότι η ρύθμιση αυτή δεν έχει να κάνει με την ρύπανση η την αποκατάσταση του περιβάλλοντος αλλά μόνο με την μεγάλη οικονομική ζημιά που θα προκαλέσει η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στην πόλη της Μεγαλόπολης. Οι λόγοι που η Δυτική Μακεδονία το πήρε σε όλους τους νομούς, είναι τελείως διαφορετικοί και εκεί ισχύουν άλλα πράγματα.
Αντί λοιπόν οι πολιτικοί και οι δήμαρχοι να πουν ολόκληρη την αλήθεια, με δόλο βγαίνουν και παραπλανούν τους πολίτες  και προσπαθούν να τους πείσουν ότι υπάρχει αδικία.
Την ένταξη του Δήμου Σπάρτης στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα, ζητεί η Δημοτική Αρχή Σπάρτης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Με την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις “ενεργειακές κοινότητες” και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης δίνεται πραγματικά μια ανάσα στους κατοίκους της, που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική του τόπου και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Όμως, κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Δήμος Σπάρτης, που γειτνιάζει άμεσα με την λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από την λειτουργία της, πρέπει να συμπεριληφθεί στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα.
Αν ο Δήμος Σπάρτης εξαιρεθεί από την συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελεί κατάφορη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας και άνιση μεταχείριση των πολιτών.
Γι΄αυτό, το ειδικό (μειωμένο) οικιακό τιμολόγιο ρεύματος πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης, όπως ισχύει και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών). Το δικαιούται δηλαδή το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Επειδή λοιπόν συντελείται τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης, στους κατοίκους του Δήμου Σπάρτης που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε με νέα νομοθετική ρύθμιση, την άρση της άδικης απόφασης, και την ένταξη του Δήμου Σπάρτης στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια».


 https://kafeneio-megalopolis.gr