Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ»

 
Μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιστροφή στη ΔΕΗ, αποσπασμένων συναδέλφων από τον ΕΦΚΑ, προσπαθεί η Διοίκηση της ΔΕΗ να θεσμοθετήσει την «συνέντευξη».
Μια συνέντευξη, που όχι μόνο έχει μεγάλη βαρύτητα για την μοριοδότηση, αλλά αποτελεί κύριο κριτήριο αφού μέσω αυτής δίδεται η δυνατότητα αποκλεισμού από τη διαδικασία κάποιου μισθωτού, παρά τα υπόλοιπα μόρια που αυτός διαθέτει, παραγνωρίζοντας έτσι την έως σήμερα υπηρεσιακή του προσφορά και αξιολόγηση και επιπλέον χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα
ένστασης.
Η συνέντευξη θα διεξαχθεί από επιτροπή που θα απαρτίζεται από «ειδικούς;;» μάλλον, που θα κρίνουν την «εν γένει προσωπικότητα» των υποψηφίων, την «αντιληπτική ικανότητά» τους, τις «προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης», τις ικανότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επίλυσης προβλημάτων.
Η προσπάθεια εισαγωγής της συνέντευξης στη συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των συναδέλφων στη ΔΕΗ, βρίθει προχειρότητας, υποκειμενικότητας, αλλά αποτελεί και μνημείο οπισθοδρόμησης σε «πέτρινα χρόνια».
Η υιοθέτησή της ανοίγει το δρόμο για «τέτοιες» συνεντεύξεις και για άλλες περιπτώσεις μεταθέσεων, μετατάξεων, ίσως και άλλων περιπτώσεων…
Προκαλεί τους συναδέλφους σε «πασαρέλα» που θα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την εύνοια των μελών της επιτροπής και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευνοιοκρατίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Ενημερώνουμε τη Διοίκηση ότι δε θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους επιτροπές.
Πέρα από τα παραπάνω, η διαδικασία χαρακτηρίζεται και από κοινωνική αναλγησία αφού δεν προβλέπει καμία μέριμνα για συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας ή με ειδικές ανάγκες.
Καλούμε τον Πρόεδρο & ΔΝΣ της Επιχείρησης να παρέμβει ώστε να ακυρωθεί η διαδικασία της συνέντευξης και να περιορισθεί η διαδικασία σε αντικειμενικά κριτήρια.


Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου