Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Διαψεύδει τα περί ανάγκης εξοικονόμησης 500 εκατ. η ΔΕΗ

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρείας το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με την McKinsey, η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι: 
- Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης € 500 εκατ. για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής. Επισημαίνεται ότι το 2018, η Εταιρεία έχει ήδη λάβει € 360 εκατ. για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά € 150 εκατ. από τις Ομολογίες συνολικού ύψους € 500 εκατ., στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων
του 2019. 
- Στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου