Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γούτσος: Η ΔΕΗ επένδυσε 5 δις. ευρώ την τελευταία εξαετία και αναζητεί ευκαιρίες στο εξωτερικό

Για το ρόλο της ΔΕΗ στη νέα ενεργειακή αγορά έκανε λόγο ο αναπ. διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Σταύρος Γούτσος, μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Όπως τόνισε, η ΔΕΗ στηρίζει τη μετάβαση προς το νέο μοντέλο αγοράς: "Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ προχωρούν ώστε να ανοίξουν την αγορά και να μειώσουν το μερίδιο της ΔΕΗ στο 50%. Το μερίδιο της ΔΕΗ είναι στην πραγματικότητα 63% και είναι ακόμα χαμηλότερο αν συνυπολογιστούν οι κακοπληρωτές. Η μείωση του μεριδίου πρέπει να προέλθει από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών", υποστήριξε.


Παράλληλα, ο κ. Γούτσος αναφέρθηκε στην εμπειρία της περσινής κρίσης, η

οποία "δείχνει τι θα είχε γίνει αν δεν υπήρχαν οι λιγνιτικές μονάδες". Επίσης, είπε ότι "η αποεπένδυση του 40% των μονάδων πρέπει να ενσωματωθεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό".

Κοιτώντας μπροστά, ο κ. Γούτσος είπε πως η ΔΕΗ θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο. "Στρατηγική μας είναι να προχωρήσουμε με επενδύσεις αξίας για την εταιρεία και τη χώρα. Αν και σε κρίση, επενδύσαμε σχεδόν 5 δις. ευρώ την τελευταία εξαετία με έμφαση στις ΑΠΕ, τα νησιά και το δίκτυο. Ενδιαφερόμαστε για το χρηματιστήριο ενέργειας, έχουμε συστησει εταιρείες εμπορίας στις γειτονικές χώρες και αναζητούμε ευκαιρίες σε ξένες αγορές μέσω κοινοπραξιών. Επίσης, κοιτάμε τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου", κατέληξε.



 https://energypress.gr/news/goytsos-i-dei-ependyse-5-dis-eyro-tin-teleytaia-exaetia-kai-anazitei-eykairies-sto-exoteriko

Αρχειοθήκη ιστολογίου