Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Να κοπεί το ρεύμα στη ΛΑΡΚΟ ζητεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τη διακοπή ηλεκτροδότησης της ΛΑΡΚΟ από τη ΔΕΗ ζήτησε εμμέσως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ.
Με αφορμή την πρόσφατη (1η Φεβρουαρίου) απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που απέρριψε την προσφυγή της ΛΑΡΚΟ κατά των αποφάσεων της Κομισιόν για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 136 εκατ. ευρώ, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα σκάσει η βόμβα με τη ΛΑΡΚΟ» και πρόσθεσε: «Πολλές εταιρίες με μεγάλες οφειλές δεν θέλουν να πληρώσουν. Είναι ευθύνη της διοίκησης αν πρέπει να συνεχίζει τη ρευματοδότησή τους χωρίς να κάνει άρση της εκπροσώπησης. Θα κριθούν όλοι γι αυτό».



Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2017 υπεγράφη σύμβαση προμήθειας με τη ΔΕΗ ως το 2020, παράλληλα με ρύθμιση των οφειλών. Η ΛΑΡΚΟ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τη ΔΕΗ, ενώ η τελευταία έχει αποκτήσει στο παρελθόν το 11,45% των μετοχών της μεταλλουργικής εταιρίας.


Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ακόμη ότι με τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αποφασισθεί να διατεθούν εφέτος, μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, σε ανταγωνιστές εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος, τα εργοστάσια του Αγίου Δημητρίου και της Φλώρινας θα δουλεύουν για την κάλυψη των δημοπρασιών. Παρ' όλα αυτά εκτίμησε ότι ο στόχος για μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ δεν θα επιτευχθεί. Επανέλαβε εξάλλου την αντίθεση του συνδικάτου στην πώληση λιγνιτικών μονάδων, ζήτησε ωστόσο να προβλεφθεί ότι οι μονάδες που θα πουληθούν θα συμμετέχουν στις δημοπρασίες διαθέτοντας μέρος της παραγωγής τους στις χαμηλές τιμές που προβλέπονται γι αυτές. Τέλος ζήτησε να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης.


 http://www.tanea.gr/news/greece/article/5514241/diakoph-hlektrodothshs-ths-larko-zhta-h-genop-deh/

Αρχειοθήκη ιστολογίου