Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμία σύμβαση που να περιλαμβάνει την κατάργηση ή την περικοπή του κοινωνικού μισθού"


Δεσμεύσεις και αγωνιστικότητα από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ
 (Απόσπασμα από την ομιλία του, στο 55ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....
 Τώρα επί της ουσίας, επί του περιεχομένου της σύμβασης. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε ως θέσεις της Διοίκησης οφείλω να πω ότι ως ΕΤΕ/ΔΕΗ διαφωνούμε και με τις παρεμβάσεις στη λειτουργία τους δευτεροβαθμίου πειθαρχικού αλλά και με κάθε σκέψη για κατάργηση η ακόμα και περικοπή του κοινωνικού μισθού. Ιδιαίτερα δε για το τροφείο που τόσα ακούσαμε γ’ αυτό πριν από 3 χρόνια όταν συμπεριλήφθηκε στην προηγούμενη σύμβαση δεν δεχόμαστε να υπάρχει ούτε σκέψη για την κατάργηση του. 
Διότι δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας, αντέξαμε, πετύχαμε, αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους και αυτή είναι η ικανοποίηση μας.
 Δεν δεχόμαστε να υπάρχει ούτε σκέψη γιατί αφενός μεν είναι η μοναδική μας
κατάκτηση τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν όπου μας πήραν πίσω δεκάδες κατακτήσεις αφετέρου δε και κυρίως δεν δεχόμαστε καν να γίνεται κουβέντα για κατάργηση του η για περικοπή του γιατί για χιλιάδες συναδέλφους μας ιδιαίτερα τους νεότερους είναι μια μεγάλη ανάσα και κάθε μήνα το περιμένουν πως και πως .
 Για εμάς είναι ντροπή το ότι κατακρεουργήθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ και αναλαμβάνουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης που ενάμιση χρόνο τώρα δεν επανήλθε στο αρχικό ύψος , δεν θα επιτρέψουμε το ίδιο να συμβεί στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. 
Απεναντίας δεσμεύομαι ότι θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τις πιέσεις μας να επανέλθει και στο ΔΕΔΔΗΕ στο ύψος που είναι στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Τέλος, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που θεωρώ ότι είναι ντροπή να γίνεται η όποια κουβέντα για την κατάργηση του. 
 Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με το ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ τα χρόνια που πέρασαν όπως ήδη είπα κατέθεσαν πάνω από 5 δις από τη μείωση των μισθών τους στη ΔΕΗ και γι΄ αυτό δεν κατέρρευσε η επιχείρηση. Τονίζω ιδιαίτερα ως έχω υποχρέωση να θυμίσω προς κάθε κατεύθυνση την προσφορά των εργαζομένων σε ιδρώτα, αίμα και εκατοντάδες νεκρούς για να στηθεί η πρώτη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Με βάση αυτό λοιπόν με κάθε σοβαρότητα λέω ότι όσο μας αφορά δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμία σύμβαση που να περιλαμβάνει την κατάργηση ή την περικοπή του κοινωνικού μισθού. 
 Καθαρές λέξεις. - Καθαρές κουβέντες. 
Με αυτές τις επισημάνσεις καλώ τόσο τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ όσο και την επιχείρηση να μην χρονοτριβούν και άμεσα να υπογράψουν επιτέλους τη ΣΣΕ. Πίστευα πάντα και συνεχίζω προσωπικά να πιστεύω στη συναίνεση και την συνεργασία για το κοινό καλό, φοβάμαι όμως πως με όσα βλέπουμε τελικά δεν θα αποφύγουμε το δύσκολο ραντεβού. 
 Ελπίζω να με διαψεύσουν οι εξελίξεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου