Προς Προεδρείο ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ,
Συνάδελφοι,
Μετά την ψήφιση του Νόμου EΚΤΡΩΜΑ 4533/2018, το Δ/Σ της ΔΕΗ Α. Ε καλέστηκε στις 7/5/2018, να αποφασίσει την διαδικασία της Απόσχισης – ΞΕ-πουλήματος, των λιγνιτικών μονάδων και των δικαιωμάτων των ορυχείων .
Το Σ/Κ σύσσωμο και με ομόφωνες αποφάσεις, ήταν και συνεχίζει να είναι απέναντι στον Νόμο 4533/2018, αντιδρώντας με πολλές μορφές αγώνων.
Η ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ, απέστειλε επιστολές προς τους βουλευτές των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας, καθώς και στα μέλη του Δ/Σ της ΔΕΗ Α.Ε (ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ αυτούς ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ) να πράξουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!
Να καταψηφίσουν!!!
Να κάνουν το χρέος τους, απέναντι στην επιχείρηση που έχτισε με αίμα και
ιδρώτα ο Ελληνικός Λαός και οι εργαζόμενοι.
Τους καλούσαμε να κάνουν την Υπέρβαση. να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ και να παραιτηθούν!!!!!!
Όμως, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ που έγινε στις 7/5/2018 με τηλεδιάσκεψη, εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, με ψήφους οκτώ (8) ΥΠΕΡ, δύο (2) ΚΑΤΑ και ένα (1) ΛΕΥΚΟ!!!
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, υπήρξαν ανακοινώσεις και δελτία τύπου από την Ομοσπονδία και τα σωματεία μέλη της, κατά της απόφασης και συγκεκριμένα κατά των συναδέλφων του Δ/Σ της ΔΕΗ, που υπερψήφισαν ή ψήφισαν ΛΕΥΚΟ, διότι δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!!!
Μετά από αυτή την εξέλιξη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απαντήσεις από το διορισμένο μέλος στο Δ/Σ της ΔΕΗ Βατάλη Άρη, κατά της ΓΕΝ.Ο.Π /ΔΕΗ, αισθανόμενος ότι αδικείτε από αυτές τις ανακοινώσεις.
Διαβάζοντας αυτές τις καταγγελίες του συναδέλφου Βατάλη Άρη, οι οποίες κατά την άποψή μου είναι πολύ βαριές όπως:
Σκοταδιστές.
– Αρχινονός.
– Βάλατε την ουρά κάτω από τα σκέλια και καταγγέλλετε την διοίκηση που αύριο θα την γλύφετε.
– Ήρωες με παντούφλες.
– Εκλέγεστε με στημένες εκλογές και αποφασισμένα αποτελέσματα από κομματικά γραφεία.
– Κάποιοι τρώνε ψωμί από την εταιρία και κάποιοι παντεσπάνι δεν θα σας χαρακτηρίσω εγώ αλλά ο κόσμος και ο Εισαγγελέας.
– Ότι η πλέον ΑΣΟΠ της ΔΕΗ Η ΓΕΝ.Ο.Π δεν λειτούργησε προς όφελος των εργαζομένων και είχε συνδιαλλαγή με την διοίκηση
– Ότι το Υγειές κομμάτι της ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ καλείτε να απομονώσει το ΣΑΠΙΟ που μόνο κακό κάνει στους εργαζόμενους κλπ.
Ως μέλος του Δ/Σ της ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ, θέλω να δηλώσω ότι, όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω με προσβάλουν πρώτα ως Άνθρωπο και ως συνδικαλιστή και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτές τις καταγγελίες, διότι ποτέ και ως Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» αλλά και ως μέλος του Δ/Σ της ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ, ουδέποτε έδωσα σε κανέναν, ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα.

Μάλιστα ως Πρόεδρος του Σωματείου μου, με επιστολή με
ΑΡ Πρωτ:4576 11/6/2015, προς τον Υπουργό Επικρατείας για Θέματα Διαφάνειας Κ. Νικολούδη Παναγιώτη, ζήτησα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των συνδικαλιστών, καθώς και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ ΑΕ, αρχής γινομένης από την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ήτοι το έτος 1999 έως και σήμερα και συνεχίζω να υπερασπίζομαι αυτό το αίτημά μου, διότι με αφορμή τις πρόσφατες δυσφημιστικές αναφορές από τον συνάδελφο Βατάλη Άρη και επειδή ζούμε σε μικρές κοινωνίες όπου ο κόσμος μας αντιμετωπίζει με επιφύλαξη, με επικριτικότητα και με την υπόνοια ότι και εμείς ομοιάζουμε με εκείνους που έχουν προχωρήσει σε ενδεχόμενες «συναλλαγές κάτω από το τραπέζι», είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο το αίτημά μου και καλώ την ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ, να ζητήσει από τους πλέον αρμόδιους, να αιτηθούμε, να καταθέσουμε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλοι οι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, από το 1999 έως και σήμερα, προκειμένου να διαφανεί εάν υπάρχουν κάποιοι που όντως προχώρησαν σε τέτοιες συναλλαγές, για να σταματήσουν να υπάρχουν τέτοιου είδους αόριστες καταγγελίες.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!
Απαιτώ από την ΓΕΝ.ΟΠ/ΔΕΗ τώρα να πάρει θέση στις καταγγελίες του κ. Βατάλη.

Επίσης καλώ τον συνάδελφο Άρη Βατάλη, εάν έχει στοιχεία για όλα αυτά που γράφει και λέει, να μιλήσει με ονόματα και όχι να ενοχοποιεί σιλλήβδην όλους όσους υπηρετούν το Συνδικάτο, πετώντας την λάσπη στον ανεμιστήρα.
Επίσης γιατί δεν μιλούσε μέχρι χθες;
Τι τον εμπόδιζε;

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ