Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Σκληρή απάντηση Μανιάτη για τη ΔΕΗ - Ζητεί σύγκληση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής της Βουλής

Σκληρή απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε προ ολίγου στις δηλώσεις του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη, ο πρώην υπουργός ενέργειας Γ. Μανιάτης, ο οποίος ζητεί την άμεση σύγκληση των επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγης της βουλής. Ο κ. Μανιάτης επιμένει στη δήλωση για προσωπικές πολιτικές και ποινικές ευθύνες από εκείνους που έφεραν τη ΔΕΗ στο χείλος της καταστροφής. Ο κ. Μανιάτης αναφέρει αναλυτικά:
Οι τυχοδιώκτες και ανεύθυνοι Α. Τσίπρας, Γ. Σταθάκης, Π. Σκουρλέτης, που οδήγησαν τη ΔΕΗ στο χείλος της καταστροφής θα λογοδοτήσουν για τις προσωπικές πολιτικές και ποινικές τους ευθύνες σε βάρος της εταιρείας.
Οι ευθύνες αυτές δεν παραγράφονται, όσο κι αν προσπαθούν με δηλώσεις πανικού να ανακαλύψουν δήθεν κερδοσκόπους, εργολάβους, σκοτεινά ΜΜΕ, αρειανούς και νεφελίμ, που θέλουν το κακό της
υπέροχης διαπραγμάτευσης και της εξαιρετικής αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η έκθεση του συμβούλου της ΔΕΗ McKinsey, είναι κόλαφος γι’ αυτούς που υπέγραψαν την εκχώρηση του 50% των κερδών της ΔΕΗ στον ανταγωνισμό έναντι μηδενικού ανταλλάγματος.
Σ’ αυτούς που υπερδιπλασίασαν τα χρέη των φτωχοποιημένων πολιτών προς τη ΔΕΗ από 1,5 δις€ το 2014, σε 3,7δις€  σήμερα.
Σ’ αυτούς που   ανερυθρίαστα συζητούν για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ως κορυφαία λύση για να αποκτήσει την αναγκαία κερδοφορία η εταιρεία.
Σ’ αυτούς  που δημιούργησαν το κίνημα «Δεν πληρώνω τη ΔΕΗ».
Σ’ αυτούς που κατακρήμνισαν τη μετοχή της ΔΕΗ από 9,5€ το φθινόπωρο του 2014, στα μόλις 2,0€ σήμερα. Που από τη χρηματιστηριακή αξία των 2,5 δις€, την έφτασαν στα μόλις 0,65 δις€.
Προκαλώ τους θρασείς και ανεύθυνους καταστροφείς της ΔΕΗ, αν τολμούν, να ζητήσουν τη σύγκλιση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής της Βουλής, ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες τις εγκληματικές τους ενέργειες σε βάρος της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας.
Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, όσο και να κρυφτούν, δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Ο καιρός γαρ εγγύς!


 https://energypress.gr/news/skliri-apantisi-maniati-gia-ti-dei-zitei-sygklisi-ton-epitropon-oikonomikon-kai-paragogis-tis

Αρχειοθήκη ιστολογίου